Eén systeem, eenduidige informatie, geen onnodige exports meer, snelle ontwikkeling en killing Excel

OneraX, één systeem, eenduidige informatie, geen onnodige exports meer, snelle ontwikkeling en killing Excel. Dit zijn de grondbeginselen waarop OneraX is gebouwd. In de praktijk zien we (grote) ondernemingen die alle dagelijkse administratie in SAP voeren. SAP is een perfect systeem hiervoor, waarin zeer veel kan. Verbaasd zijn wij dan ook dat verderop in het proces SAP wordt verlaten en er diverse exports worden gemaakt naar externe systemen (add on) en Excel.

De kracht van SAP gaat direct verloren en veel extra werk door internen en veelal inhuur van dure externen, ontstaat hierdoor, met alle kosten van dien. Gekwalificeerde medewerkers zijn steeds minder met hun corebusiness bezig en doen niet meer waar ze eigenlijk voor zijn aangenomen en worden betaald. Ze bouwen binnen andere systemen (veelal Excel) modellen in plaats van dat ze deze analyseren en adviseren.

OneraX is ervan overtuigd dat dit anders kan en moet. Het is niet langer houdbaar om cruciale financiële processen (Tax, Accounting en Legal) op deze wijze te besturen. Daarnaast willen lokale overheden steeds meer informatie op een hoger detailniveau waarbij ook nog een duidelijke auditrail zichtbaar dient te zijn. Overheden zijn steeds beter in staat te benchmarken, verbanden te leggen en om daarmee kritische vragen te stellen omtrent de opgeleverde rapportages en het bedrijfsproces. Dit is één van de redenen waarom deze applicatie binnen SAP is gebouwd op de standaards van vandaag. Hierdoor ontstaat voor het eerst echt inzicht en kun je als bedrijf volledige in control zijn op alle financiële stromen.